Световната търговска организация повиши прогнозата си за растеж на глобалната търговия през 2023 г.

Време за освобождаване: 2023-04-10 10:49:03  Хитове: 1

geneva, 5 април (Xinhua)--Глобалната търговия със стоки ще нарасне с 1,7% през 2023 г., което е от прогноза от 1% през октомври миналата година, Световната търговска организация (СТО) заяви, че от Световната търговска организация (СТО) заяви в доклад, публикуван във вторник. Международна търговия.""&#

According до годишния доклад за глобалните търговски данни и перспективи за глобалната търговия, публикуван в същия ден, растежът на глобалната търговия тази година ще бъде значително по -бавен отколкото миналата година и по -ниска от средната през последните години поради отрицателни фактори като кризата в Украйна, високата инфлация, политиките за парично затягане и нестабилността на финансовия пазар.

&#the Докладът показа Този глобален обем на търговията нарасна с по -нисъкthan

expected 2,7 процента през 2022 г., завлечен от рязко тримесечие

nquarter спад в световната търговия през четвъртото тримесечие.

----39; При пазарните валутни курсове се очаква реалният глобален растеж на брутния вътрешен продукт да бъде 2,4% през 2023 г.,

39; В доклада се казва. N39; главният икономист, заяви, че продължителното въздействие на пандемията на пандемията и нарастващото геополитическо напрежение са основните фактори, влияещи върху глобалната търговия и продукцията през 2022 г.

в допълнение, продължителното увеличаване на лихвените проценти в напредналите икономики се изостря. Нестабилността на банковата система, която, ако не бъде разгледана, може да доведе до по -широка финансова нестабилност.

&#&#trade остава сила за устойчивост в световната икономика, но търговията ще бъде подложена Натиск от външни фактори през 2023 г., заяви директорът на СТОgeneral Jose Luis Iweala.

правителствата трябва да избягват търговската фрагментация и сдържане на упражнения при въвеждане на търговски политики.

предишен: Членните превозва...

Следващия: MSC се ангажира да п...